3 plante de apartament care produc oxigen atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii!

Intregul organism necesita oxigen pentru a putea functiona corespunzator. Celulele rosii transporta continuu oxigen in tot organismul, motiv pentru care este important sa respiram un aer proaspat si bine oxigenat. Plantele reprezinta o sursa importanta de oxigen, ele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen prin procesul de fotosinteza. Decorarea casei cu plante este o decizie buna atat din punct de vedere estetic, cat si al mentinerii aerului curat.

Iata 3 plante pe care ar trebui sa le ai in casa pentru o mai buna oxigenare a aerului:

  1. Planta-paianjen – elimina toxinele periculoase din aer, iar testele de la NASA au aratat ca aceasta planta retine si neutralizeaza in jur de 90% din compusii carcinogeni aeropurtati, cum ar fi formaldehida. Multe articole casnice degaja aceasta substanta, motiv pentru care este o idee buna de a avea aceasta planta in casa.
  2. Planta sarpe – absoarbe dioxidul de carbon pe care il expiram ziua si produce oxigen in timpul noptii. Cel mai bine este sa pui aceasta planta in dormitor, intrucat plusul de oxigen previne insomnia si imbunatateste calitatea somnului. Aceasta planta elimina toxinele aeropurtate, compusii emanati de draperii, placajele din lemn, vopsea etc.
  3. Ficus – ziua absoarbe dioxidul de carbon, iar noaptea elibereaza oxigen. De asemenea, aceasta planta indeplineste o forma de fotosinteza, numita fotosinteza CAM. Acest arbust are mai multe denumiri in Orient, cum ar fi: Smochin Sacru, Copac Bo. Planta este raspandita in India, sud-vestul Chinei, Asia de Sud-Est si este o planta ideala pentru a imbogati aerul cu oxigen.